Veseli smo, kadar vidimo, da se rojevajo nove zgodbe, ko pa so te zgodbe iskrene in iz srca, so tudi izdelki, ki tako nastanejo drugačni in imajo svojo dodano vrednost. Takšna zgodba je UNQ STUFF, blagovna znamka, ki je v celoti nastala v Sloveniji, prav tako, pa so vsi izdelki v celoti narejeni tukaj pri nas.

Ko se starši, no predvsem mamice imamo čez nakupe za naše najmlajše 😉 , odločamo kaj kupiti, smo vedno pozorne na materijale, saj se dotikajo nežne kožice naših najmlajših. Vedno več pa je proizvodnje, ki prihaja iz zelo daleč, da dosegajo nizke cene, so temu primerno, tudi izdelki slabše kvalitete. Uporabljena so barvila, ki so pogosto dražeča za to nežno kožico, in ko želimo imeti modne izdelke, hkrati pa še cenovno ugodne, mnogokrat plačamo ceno s tem, da kupimo nizko kvlaliteto, ki že po nekja pranjih izgleda izdelek spran, star in nošen bolj, kot v resnici je.
Se vam je že zgodilo, da ste zelo kmalu po nakupu, opazili luknjico, kot bi jo naredil molj? Hm, ja tudi jaz sem se že praskala po glavi, kako je to mogoče, pa ja nimamo moljev, vendar kvaliteta materijalov, ki potujejo tako daleč v velikih kontejnerjih, stojijo v skladiščih imajo seveda tudi posledično pomanjkljivosti. Saj veste kako pravi pregovor: “Nisem tako bogata, da bi kupovala slabo”. Izkazalo se je da, sem na hitro profitirala, a le za kratek čas, saj so te modni kosi imeli življensko dobo zelo kratko. Vesela sem, ko vem, kdo je izdelal kos oblačila, koliko srca, truda je bilo vloženega, da je pot do mene zelo kratka, da izdelki ne ležijo po skladiščih in da so skrbno izbrani materijali, ki bodo mojima sončkoma udobni in nežni. Z veseljem delim zgodbo moje prijateljice Tine, ki vem kako srčno je izdelala vsak kos posebej, predno se je odločila, da je to njena življenska pot. <3
Bojana Zmazek Mesec – Znanje iz narave SOWELU
Zgodba o UNQ STUFF je pravzaprav zgodba mojega življenja oz. dela le tega in se je rodila nekaj let nazaj, ko sem bila sama prvič noseča.
Takrat se spomnim, da sem sama hrepenela po oblekah iz kakovostnih materialov, oblekah, ki so prijazne do moje, iz meseca v mesec bolj raztegnjene kože. Iskala sem oblačila iz visoko kakovostnih lahkih in naravnih materialov, ki dihajo in se prilagajajo mojemu telesu, ki je počasi spreminjalo obliko.
Po nekaj neuspešnih nakupih sem se začela čedalje bolj zavedati pomembnosti tovrstnih oblačil. Hrepenela sem po oblačilih, ki me ne ovirajo pri gibanju, so kljub temu moderna in dajejo moji koži lahkoten občutek.
Ko je v najino življenje prišla najina prvorojenka je sprva nisem znala pravilno prijeti, kaj šele obleči, sem se pa dobro zavedala, da nežna koža dojenčka potrebuje točno tisto nežnost in lahkotnost po kateri sem sama hrepenela preteklih devet mesecev.
Moja tiha želja je prvič zaživela, ko sem zašila svoje prve hlačke. Prijetne, mehke in nežne so bile in želela sem jih takoj pokazati še drugim mamicam. Počasi so moje ideje začela dobivati obliko in skice iz misli so prvič resno našle pot na papir.
Sprva občasno ustvarjanje za našo družino, je po rojstvu druge hčerke in sina postalo večji projekt in kmalu se je rodila slovenska blagovna znamka Unq Stuff, ki postaja sinonim za udobna in kvalitetna trendovska otroška oblačila ter dodatke. Delo je postalo resnejše in prvič v življenju sem se podala na samostojno poslovno pot.
Skupaj z rastjo najinih otrok so posledično rasle tudi poslovne ambicije, z njimi pa tudi številke izdelanih oblačil za najine otroke. Ponavadi sem v poplavi različnih izdelkov in blagovnih znamk oblačil za starejše otroke težko našla primerna. Kolekciji za najmlajše otroke in dojenčke smo zato dodali še oblačila za otroke stare od 2 – 10 let. Trenutno ta nabor izdelkov poleg oblačil in dodatkov za dojenčke predstavlja jedro nase proizvodnje, v načrtu pa imamo tudi razširitev proizvodnje na oblačila za ženske.
Materiali, ki jih uporabljamo pri izdelavi otroških oblačil so kvalitetni, preizkušeni in niso obdelani z nobenimi surovimi kemikalijami ali pesticidi.
Izdelki blagovne znamke Unq Stuff so prijetni, udobni in unikatni.
POSLANSTVO PODJETJA:
V podjetju smo se zavezali k izdelavi unikatnih modernih otroških oblačil iz visoko kakovostnih lahkih, zračnih in naravnih materialov. Materiali prijazni koži dihajo skupaj z otrokovo kožo in otroka ne ovirajo pri igri. Vsa naša oblačila so od ideje, do izbire materialov in končnega izdelka narejena v Sloveniji.
VIZIJA PODJETJA:
Vizija našega podjetja je postati eno vodilnih malih proizvodno tekstilnih podjetij za izdelavo v Sloveniji razvitih modernih in kakovostnih oblačil za dojenčke, otroke, ženske in nosečnice. S prepoznavnostjo blagovne znamke, ki jo potrjujeta lokalna kvalitetna izdelava in kreativna zasnova, želimo biti pomembno prisotni tudi preko slovenskih meja.
Klikni na www.unqstuff.si in preveri aktualno ponudbo.
Tina Rabzelj – ustanoviteljica in idejni vodja blagovne znamke UNQ STUFF