Zaščita za mobilne telefone – eWall etui – ČRNA – velikost L

 25,95 z DDV

0 out of 5

eWall etui za mobilne telefone

– ščiti pred sevanjem v času telefoniranja in kadar nosimo mobilni aparat na telesu
– ščiti mobilni telefon pred umazanijo
– lepo se prilega v dlan

Materiali:

Zunanji material: 68% Polyester in 32% bombaž
Notranji matelial: srebrna nit

Velikosti:

L (15,5 x7,5cm)
XL (16,5 x 8,5cm)

Vam je izdelek všeč onbi ga želeli deliti?

Uporabnost izdelka etui eWall

Etui za mobilne telefone eWall imajo priročne namembnosti: ščiti pred sevanjem v času telefoniranja, kadar nosimo mobilni telefon na telesu in služi povsem praktičnemu namenu, saj ščiti telefon pred umazanijo ter kapljam vode, pri tem pa se lepo prileže v dlan.

Velikosti: L (15,5 x7,5cm)  XL (16,5 x 8,5cm)

1. Dolgoročna zaščita pred sevanjem – tudi kadar ne opravljate klicev

Za zaščito pred sevanjem v času, ko ne opravljate klicev, preprosto vstavite telefon v zunanji razdelek eWall etui-ja za mobilni telefon. Telefon naj gleda navzven, tako bo proti-sevalna tkanina med telesom in mobilnim telefonom. Vedno boste dosegljivi, tako kot ponavadi, ne glede na to ali imate telefon v žepu svoje srajce ali v suknjiču. Vpliv etuia na polnost baterije telefona je zanemarljiv.

2. Klici z eWall etui-em za mobilni telefon

Z eWall® etui-em kličite kot po navadi, preprosto izberite številko ali sprejmite klic. Šele nato vstavite telefon v manjši zunanji razdelek etui-a, in sicer tako, da bo ekran obrnjen navznoter. Tako bo v času klica celoten eWall etui med vašim ušesom in telefonom. Posebna proti-sevalna tkanina  vašo glavo tako varuje kar pred največ sevanja.

3. Pravilna uporaba

Vsak eWall etui za mobilni telefon ima notranji in zunanji razdelek; kadar je mobilni telefon shranjen v zunanjem razdelku, zadrži med 80 in 95 odstotkov škodljivega sevanja. Signal ni oviran, tudi do e-pošte boste zlahka dostopali in brez težav prejemali klice. Žepek eWall ne vpliva niti na glasnost pogovora niti na moč signala. Ko je telefon pospravljen v notranji razdelek, je še bolj izoliran.

4.  Stopnja zaščite

Stopnja zaščite se od primera do primera razlikuje in je odvisna od posameznih okoliščin (tip mobilnega telefona, moč signala in frekvenčni pas vašega operaterja). Zaščito eWall etui-a za mobilni telefon potrjuje certifikat Inštituta za tehnologijo visokih frekvenc in komunikacijskih tehnologij  Univerze zvezne obrambe (Bundeswehr) v Münchnu.

5. Navodila za vzdrževanje 

Etui eWall lahko obrišete z mokro krpo ali perete na roke pri tem naj temperatura vode tne presega 20 stopinj Celzija. Etui eWall ni primeren za pranje v pralnem stroju.

POZOR: srebrna tkanina se ne sme zmočiti.

PROIZVEDENO V NEMČIJI

Strah pred sevanjem mobilnih telefonov 

Mnogi si ne morejo več zamisliti življenja brez mobilnih telefonov. Predstava o modernem človeku je, da je vedno dosegljiv, in da lahko ob vsaki priložnosti opravi telefonski klic. Nove generacije mobilnih telefonov omogočajo tudi neprekinjen dostop do Spleta, pri tem pa so vključene tudi funkcije e-pošte.

V preteklosti so strokovnjaki opozarjali na nevarnosti. Uporabo mobilnih telefonov so povezovali z visoko stopnjo izpostavljanja sevanju in svarili pred tveganjem rakavih obolenj. 

Po drugi plati pa so se vmes pojavljala vedno nova poročila, ki so trdila nasprotno. Govorilo se je o načrtnem vzbujanju odvečnega strahu, in da ni jasnih dokazov o kvarnem vplivu mobilnih telefonov na zdravje.

Kaj je sevanje mobilnih telefonov?

Če sevanje mobilnih telefonov definiramo bolj natančno, gre za elektromagnetno polje.

To se nanaša na visoko vsebnost onesnaževalcev v naseljenih območjih. 

Elektromagnetna polja nimajo z meglo prav ničesar opraviti. Torej primerjava  s smogom z znanstvenega gledišča ne zdrži. Elektromagnetna polja se lahko pojavljajo tudi v naravi, na primer kot posledica neviht s strelami. Električni aparati za svoje delovanje potrebujejo elektromagnetna polja, ta pa lahko prosevajo tudi v telo. Med telefonskim pogovorom z mobilnim telefonom je najbolj na udaru glava.

 Nove raziskave s strašljivimi zaključki

Med tem ko je strah pred jedrsko energijo med ljudmi narasel, se zdi, kot da bi bila potencialna škodljivost mobilnih telefonov popolnoma sprejemljiva.

Raziskav sevanja mobilnih telefonov je zdaj že na deset tisoče. Tožb ljudi, ki mobilne telefone krivijo za glavobole, migrene, nespečnost, tesnobo, težave z zbranostjo, pozabljivost, slab krvni obtok ni mogoče več tako preprosto zanikati.

Najnovejše študije uspešno vlečejo vzporednice med mobilnimi telefoni in povzročanjem tumorjev. Ljudje, ki v teku več let pogosto opravljajo telefonske klice so še posebej ogroženi. Neka raziskava je pokazala, da se neverjetno pogosto tumorji tvorijo na strani glave, ob kateri držimo telefone. 

Je to slučaj? Najverjetneje ne. Maligni tumorji v glavi so še posebej zahrbtni, saj jih navadno odkrijejo pozno. Značilni simptomi, kot so  glavobol, napadi, težave z vidom, čustvi in koordinacijo se navadno pojavijo šele v poznih stadijih. Verjetnost ozdravitve je odvisna od vrste tumorja ter od tega kje se nahaja in kako velik je. Zlasti v primerih, ko so tumorji maligni in hitro rastoči, je bolezen navadno smrtna.

Naše mobilne telefone imamo navadno pri sebi vsak dan, nosimo pa jih blizu telesa ali pri ušesu, a kljub temu so dolgoročne posledice sevanja mobilnih telefonov še danes neznane.

Žepek eWall je najbolj enostaven in priročen način, da se zavarujemo pred tveganji elektromagnetnega valovanja, pri tem pa je še lep na pogled. Lahki zaščitni ovoj za telefon je izdelan iz visoko kvalitetne mešanice, ki so jo z uporabo najmodernejše tehnologije razvili v Nemčiji. Njen zaščitni faktor potrjujejo raziskave Inštituta za tehnologijo visokih frekvenc in komunikacijskih tehnologij  Univerze zvezne obrambe (Bundeswehr) v Münchnu.