Eterično olje: Bergamotka

 8,00 z DDV

0 out of 5

 

Bergamotka spada med najbolj zahtevne citruse, saj za uspevanje potrebuje posebne klimatske pogoje in ustrezno prst. Drevo bergamotke izvira iz južne Italije; ima dolge zelene liste in bele cvetove, ki imajo izredno prijeten vonj. Majhni plodovi, zelene do rumene barve, zaradi grenkobe niso užitni.

Bergamotka lajša psihično napetost, nespečnost in hiperaktivnost. Primerna je za nego aknaste in mastne kože.

Eterično olje bergamotke pridobivajo s hladnim stiskanjem lupine plodov. Ima sladek vonj s pridihom limone in balzamičnim podtonom. Eterično olje bergamotke velja že desetletja za enega najboljših eteričnih olj in se pogosto uporablja v parfumih in izdelkih za nego kože. Priljubjeno je tudi pri aromaterapevtih, saj s prijetnim vonjem dviguje razpoloženje in pozitivno deluje na um.

Eterično olje ima odstranjen bergapten, ki je zelo fotosenzitiven. To pomeni, da je eterično olje bergamotke primerno tudi za dnevno uporabo v kozmetiki.

Vam je izdelek všeč onbi ga želeli deliti?

Bergamotka spada med najbolj zahtevne citruse, saj za uspevanje potrebuje posebne klimatske pogoje in ustrezno prst. Drevo bergamotke izvira iz južne Italije; ima dolge zelene liste in bele cvetove, ki imajo izredno prijeten vonj. Majhni plodovi, zelene do rumene barve, zaradi grenkobe niso užitni.

Bergamotka lajša psihično napetost, nespečnost in hiperaktivnost. Primerna je za nego aknaste in mastne kože.

Eterično olje bergamotke pridobivajo s hladnim stiskanjem lupine plodov. Ima sladek vonj s pridihom limone in balzamičnim podtonom. Eterično olje bergamotke velja že desetletja za enega najboljših eteričnih olj in se pogosto uporablja v parfumih in izdelkih za nego kože. Priljubjeno je tudi pri aromaterapevtih, saj s prijetnim vonjem dviguje razpoloženje in pozitivno deluje na um.

Eterično olje ima odstranjen bergapten, ki je zelo fotosenzitiven. To pomeni, da je eterično olje bergamotke primerno tudi za dnevno uporabo v kozmetiki.

Poreklo

Način pridobivanja

Vonj

Intenzivnost vonja

Nota vonja

Volumen

Sestava (INCI)