Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
Odpri srce in videl boš, odpri oči in spoznal boš!

Odpri srce in videl boš, odpri oči in spoznal boš!

Kaj vidite na sliki?

Točno tako, vsak vidi kar želi videti in tako je tudi v našem življenju. Lahko vidimo kozarec na pol poln ali pa na pol prazen, vse je v naših glavah, vse se začne z našimi mislimi.

Ste kdaj razmišljali kako naše misli vplivajo na čisto vse, od fizične situacije do psihične. Kako si lahko z napačnimi, negativnimi mislimi krojimo naše življenje. Dejansko lahko zbolimo, če pa k temu dodamo še stres, prav tako fizični kot psihični, pa bosta telo in duša kmalu imela dovolj in nam to pokazala. Sprva seveda počasi, kot znak, vendar, ker smo tako naravnani, da znake mimogrede spregledamo, nas bosta spet opozorila in spet in spet in spet, dejstvo pa je, da se ne opazujemo, se ne poslušamo in ko je dejansko že tako daleč, da nam pokažeta v skrajnosti, takrat morda odpremo oči.

Vedno znova pa se sprašujem, zakaj moramo priti tako daleč. Ker ne želimo videti? Ker ne vemo kam gledati? Ker si mislimo, da temu pa ne moremo biti kos? Dejansko se slepimo, namesto, da bi odprli oči in posegli po celi sliki. Telo je tako zelo zanimiv inštrument, ki nam je bil podarjen, le igrati ne znamo več nanj. V preteklosti so svoje telo poznali veliko bolje, kot ga poznamo sedaj, sedaj, ko imamo najnovejšo tehnologijo in nešteto pripomočkov. A kaj nam bo vse to, če se ne spoštujemo, če ne cenimo lastnega inštrumenta, ki bi v pravi negi in s pravim razmišljanjem, lahko igral najlepše, lepše, kot si sploh lahko mislimo.

Daleč od tega, da bi bila sama zdrava kot dren, da vam vse to lahko pišem, sem pa izkusila precej, in kot mi je znanka ne dolgo nazaj rekla, izkušnje niso v letih, temveč v izkušnjah, ki jim čez življenje doživimo. Moč misli, sem preizkusila in to ne malokrat, in vedno znova se je izkazalo, kako deluje. Torej, če se vsaj poskusimo naravnati na pozitivno, na lepe stvari, se spomnimo lepih dogodkov, ki v nas sprožijo nasmeh, radost, veselje, to vse vpliva na telo pozitivno. In nasprotno, vse negativne misli, vsa preteklost, ki nas obdtežuje, nam ne pusti, da bi šli dalje, na nas vpliva stresno, stres pa je naš največji “sovražnik” vir vseh bolezni. Zakaj bi mu pustili da vlada?

Ste kdaj pomislili, da je naš imunski sistem naš varnostnik in da ga s svojim stresom, ki si ga povzročamo sproti ali pa stresom, ki smo si ga pridelalai že v preteklosti, rušimo in da ga tako zmedemo, da ne ve več kao in kdaj odreagirat? Ste pomislili, da bi se naše telo lahko samozdravilo, če bi mu pomagali? Pomagali tako, da skrbimo zanj, skrbimo za naše misli, skrbimo za prehrano, da nahranimo vsako celico s kisikom, da je voda vir življenja, ki nas napolni in splahne iz nas vse toksine, ki nas ogrožajo in telo spravijo v stisko. Človek je celostno bitje in tako je treba tudi ravnati, nismo samo fizično telo, smo veliko več, pa saj to že veste kajne? Vem, da ni lahko in vem, da ni preprosto, spremeniti tok misli, in da je velikokrat lažje rečt kot naredit, vendar, kaj nam koristi to, da smo negativni, na bolje ne bo šlo, torej gre lahko samo na slabše, tega pa nočemo kajne? Preusmerimo energijo v rešitve, skoncentrirajmo vse delčke v enega velikega, ki nam bo pomagal najti rešitev, ko že vse zgleda nerešljivo.

Odkar berem, berem in še več berem, se mi odpirajo novi vpogledi, nova perspektiva, pa četudi samo stavek ali dva v izbrani knjigi, včasih naredi ogromen premik. Poglobite se vase in delajte na sebi, ni vse črno ali belo, je še veliko več, odtenkov je ogromno le videti jih moramo. Slika je le slika in v vsakih očeh drugačna, kar pa ne pomeni, da je moja slika napačna in vaša pravilna, pustimo možnosti, pustimo vero v to, da je morda veliko več v vesolju, kot smo sposobni razumeti. Dovolimo si verjeti, pa čeprav včasih ne moremo tega dotakniti ali videti, to ne pomeni, da ne obstaja.

Dovolimo si opaziti znake, verjeti, da naključij v življenju ni, in kot mi je všeč ta zloženka “na ključ je”, pa naj bo na ključ, sedaj pa odklenimo vsa vrata in spustimo vase dobre misli, pozitivno vibracijo in rešitve se bodo prikazale, slej kot prej.

Vesolje je neskončno, omejujemo se le mi sami.

Bojana Zmazek Mesec

Ustanoviteljica in voditeljica centra Zdravje iz narave – Sowelu

Namig za domače branje, knjige Transurfing, Za vse bralce in bralke tega bloga nudim 10% poust ob nakupu vsaj treh knjig iz te serije. Pokukajte morda vam odprejo novo perspektivo, meni so ;).

Pri nakupu vtipkajte kodo transurfing.

http://www.znanje-narave.si/?s=transurfing&post_type=product