Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
Naša zgodba, ker ima pri nas vse svojo zgodbo. In tako smo začeli….

Naša zgodba, ker ima pri nas vse svojo zgodbo. In tako smo začeli….

shutterstock_86327887

Želiva vam predstaviti runo sonca Sowelu, po kateri sva izbrala ime. Rune so nordijski znaki, a tudi veliko več kot to. Starodavna ljudstva so v runah videla mnogo več, ne le skrivnosti, ki so jih razkrivale, temveč bistvo, s katerim so spoznavali življenje. Znali so živeti z naravo, spoštljivo ravnali z Zemljo in vsem, kar jih je obdajalo. Runa Sowelu je v nekem trenutku zaznamovala mojo življenjsko pot. Z runami sem se srečala nekaj časa nazaj, na izjemni delavnici Vesne Kravcar. Od takrat so rune v meni premaknile nekaj, kar je nadaljevalo pot v smeri, ki ji sedaj s skupaj partnerjem slediva.

Runa Sowelu se je še nekajkrat pokazala s svojim močnim pomenom, in takrat sem se v sekundi odločila, da je to pot, ki mi je namenjena. Takrat se mi še sanjalo ni, kam pelje, ampak sem ji z zaupanjem sledila in čutim, da je prava. Ta sončna runa ima tako močen in pozitiven pomen kot samo sonce, prinaša upanje, toplino. Vse, kar dobimo iz sončne energije, sem začutila in vedela, da je smisel vsega, kar sledi. Tako je nastal ta razpoznavni znak – sonce, zemlja in nov začetek, ki vzklije, ko je primeren čas. Narava in vse, kar se lahko naučimo iz nje, nam na dlani ponuja svoje darove, ki nas obdajajo, samo oči moramo odpreti in pogledati okoli sebe. Kot sedaj vem, da ni naključje, da sva se preselila v izjemno lepo naravo, neposredno ob gozdu, na hrib s čudovitim razgledom. Tukaj želiva, da najina hčerka preživi otroštvo, v naravi, z ljubeznijo do nje in živali. Zelišča, rože, rastline, ki jih do pred kratkim še opazila nisem, so sedaj del mojega življenja in čutim, da je tako edino prav.

Nekaj let nazaj me je pot postavila pred dejstvo, da zdravje ne pride samo po sebi. Ne zavedamo se, kako hitro ga lahko uničimo. In veliko stvari, ki nas obdajajo, nam zelo ‘pomaga’, da to počnemo še toliko hitreje. Nekje pa se je treba ustaviti, drugače nas ustavi življenje. Bila sem deloholik. Način dela mi je ustrezal, seveda samo nekaj časa, ko pa začne vse to vplivati na zdravje in srečo, takrat se ustavimo. Nikoli ni prepozno, ni nam treba nadaljevati po isti poti, samo vprašati se moramo, ali želimo to zase, za svoje bližnje, za generacije za nami. Takrat si na glas rečemo: ne, ne želimo! Ozaveščanje o zdravem načinu življenja je moja prva naloga. Narava nam lahko še kako pomaga, če si le pustimo verjeti v njeno moč. Generacije pred nami so dokazale, kako zelo si lahko pomagamo. Slaba prehrana, stres, hitri tempo, ki nam slabša kvaliteto življenja, ne bo mogel več dolgo nadzirati naših življenj. Če bomo hoteli ostati zdravi, srečni, polni energije in kar kipeti od življenja, bo treba narediti korak. Ta korak pa lahko naredimo samo sami, nihče drug kot le sami, lahko sprejemamo odločitve in posledično živimo z njimi. Naša zemlja je izropana, kronično pomanjkanje mineralov v prehrani je tisto, kar povzroča največ bolezni. Vsa čustva, ki jih čutimo in izražamo, vplivajo na naše zdravje. Ni naključje, da me je pot pripeljala do sem, kjer sem sedaj, in ni naključje, da sem se srečala z vsemi ljudmi, ki so mi podali znanje, ki ga lahko delim naprej. Pot, ki jo prehodimo skozi življenje, ni vselej rožnata, velikokrat moramo čez ovire, ki pa nas na koncu postavijo natanko tja, kjer smo v tem trenutku. Čas za spremembe je v tem trenutku, ko beremo, pišemo in vsak dan spoznavamo, kako malo vemo. Zato spoštujmo naravo in vse, kar nam je dala, spoštujmo ‘znanje iz narave’ in ga izkoristimo sebi v prid. “Si to, kar ješ”, torej vse, kar zaužijemo, vpliva na naše telo, dušo in misli. In še ena misel nutricionista Michia Kushija: “Jejte v skladu s svojimi nameni.” Če je torej vaš namen živeti dolgo, zdravo in srečno, ste prvi korak že naredili.

Na spletni strani, blogu in družbenem omrežju boste lahko izvedeli več o naravnem načinu življenja. Lepota in zdravje gresta z roko v roki, in ker lepota izhaja od zunaj in tudi znotraj, boste izvedeli več tudi o naravni kozmetiki, naravnih milih, eteričnih oljih in o aromakozmetiki, superživilih, diagnostiki obraza, delavnicah in še in še.

Veselim se, da bom lahko znanje, ki sem ga pridobivala vsa leta, delila tudi z vami. Vam pokazala in vas obveščala o zdravem načinu življenja in vam tako predstavila naravo skozi svoje oči.

Hvala, ker spremljate, berete in preizkušate moje delo. Hvala vsem, ki me na tej poti spremljate in podpirate, še posebej moji družini, največja zahvala pa hčerkici, s katero in zaradi katere se je moje življenje začelo obračati v zdravo, pozitivno, srečnejšo smer, in to s svetlobno hitrostjo.

Vse dobro,

Ustanoviteljica in voditeljica centra ‘Znanje iz narave – Sowelu’

Bojana Z. Mesec

in

Matej Mesec